Gio`s Corner
UW KRUIDEN SPECIALIST
   
  0 Artikelen        prijs 0.00   Zelf mosterd bereiden
 

 

Bereidingstijd

10 min

  
 

Kooktijd

0 min

 
     
 

 
 

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

 

Eigen mosterd maken is een leuk en gemakkelijk werkje. Een paar mosterdzaadjes wat azijn en de rest naar jouw eigen smaak.


Ingredienten

80 tot 100 gram gele en bruine mosterdzaadjes door elkaar

2 deciliter witte wijnazijn (dit mag ook andere azijn zijn, b.v. balsamico, rode wijnazijn of gewone natuurazijn, nét wat je lekker vindt)

eventueel 50 gram suiker (kan ook prima met honing of gember siroop, maar je kunt het ook weglaten)

1 theelepel gemalen zeezout

1 theelepel versgemalen zwarte peper

eventueel (indien nodig) nog 2 eetlepels mosterdpoeder

eventueel (indien gewenst) 1/2 eetlepel kurkuma

 

Bereidingswijze

De mosterdzaadjes laat je eerst minimaal 10 uur weken (langer mag ook) in de azijn.

Hierna giet je de azijn af, maar je bewaart hem wel, want die heb je nog nodig.

Maal alle ingrediënten, dus de mosterdzaadjes, zout, peper, eventueel suiker in de keukenmachine of met de staafmixer fijn.

Voeg er steeds een klein scheutje van de bewaarde azijn bij terwijl je blijft malen, totdat er een dikke, gladde mosterd ontstaat.

Mocht de mosterd naar jou idee echt veel te dun blijven voeg er dan ook wat mosterdpoeder aan toe, dat zal de mosterd meteen wat dikker maken.

Voor een wat mooiere gele kleur kun je nog wat kurkuma (koenjit/geelpoeder) toevoegen.

Als je van grove mosterd houdt kun je de mosterd nu in een pot doen, wil je graag een gladde mosterd, wrijf hem dan nog door een fijne (metalen) zeef.

Doe de mosterd vervolgens in een goed schoongemaakt glazen potje. Je kunt deze mosterd direct gebruiken, maar na twee weken is de mosterd eigenlijk pas écht goed op smaak.

 

 

Informatie
Veelgestelde vragen
Contact
Bestel Informatie
VoorWaarden
3 jaar Gio`s Corner
Markt agenda 2014

Vragen of opmerkingen?
Bij het bestelformulier vindt u onderaan bij het invoeren van de persoonsgegevens een opmerkingen veld. Mocht er iets zijn waar we extra rekening mee moeten houden, Dan kunt u het daar uitleggen of stuur anders gewoon even een mailtje.

 Zout
We bereiden eigenlijk alles zonder zout (Behalve de seasonings dan want die hebben zout als basis) en zelf een beetje zout toevoegen is ook zo gedaan
Hoeveel zout toevoegen?
Dit hangt veel van persoonlijke voorkeur af. Houdt maar een verhouding aan van 1 to 3  delen op tien delen kruidenmix Of uw gerecht gewoon zouloos bereiden en pas op laatste moment de zout naar smaak toevoegen.