Gio`s Corner
UW KRUIDEN SPECIALIST
   
  0 Artikelen        prijs 0.00   Tzaziki
 

 

Bereidingstijd

45 min

  
 

Kooktijd

0 min

 
     
 

 
 

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

 

Een echt traditioneel Grieks gerecht. Onmisbaar bij de barbecue en uw Mezze buffet (griekse hapjes). Maar ook heerlijk om op een zomerse avond een stukje knoflook-stokbrood in te dippen.


Ingredienten

 • mint
 • dille
 • witte peper
 • knoflook
 • bonenkruid
 • citroenpeper
 •  

  Bereidingswijze

  Snijdt een komkommer in kleine reepjes en bestrooi deze met wat zout terwijl je ze in een zeef hebt gelegd. Op deze manier onttrekt het zout het meeste vocht uit de komkommer. Laat dit een half uurtje staan voordat je verder gaat.

  Dep vervolgens de komkommer met wat keukenpapier zo droog mogelijk. Vermeng dan de komkommer met een dikke Griekse volvette yoghurt en voeg hieraan de Tzaziki kruiden naar smaak toe. In de regel kun je ongeveer aanhouden: een flinke tot anderhalve eetlepel per 250 gram yoghurt. Laat dit ongeveer 10 minuutjes intrekken.

  Als variatie kun je nog denken aan wat verse mint erdoor, en een scheut mooie olijfolie. Wat citroensap erdoor en smullen maar.

   

   

  Informatie
  Veelgestelde vragen
  Contact
  Bestel Informatie
  VoorWaarden
  3 jaar Gio`s Corner
  Markt agenda 2014

  Vragen of opmerkingen?
  Bij het bestelformulier vindt u onderaan bij het invoeren van de persoonsgegevens een opmerkingen veld. Mocht er iets zijn waar we extra rekening mee moeten houden, Dan kunt u het daar uitleggen of stuur anders gewoon even een mailtje.

   Zout
  We bereiden eigenlijk alles zonder zout (Behalve de seasonings dan want die hebben zout als basis) en zelf een beetje zout toevoegen is ook zo gedaan
  Hoeveel zout toevoegen?
  Dit hangt veel van persoonlijke voorkeur af. Houdt maar een verhouding aan van 1 to 3  delen op tien delen kruidenmix Of uw gerecht gewoon zouloos bereiden en pas op laatste moment de zout naar smaak toevoegen.