Gio`s Corner
UW KRUIDEN SPECIALIST
   
  0 Artikelen        prijs 0.00
Kruiden Specerijen Kerries Kruidenmixen Pepers Zout Bouillonpoeders Groenten gedroogd Thee Toko Diversen


Jeneverbessen (heel)   40 Gram €  
1,00

  Op voorraad


Smaak:
De smaak van de jeneverbes is een soort bitter-zoet en helder ze wordt vooral veel gebruikt bij wild, schaap of lamsvlees. Eigenlijk bij alle zwaardere vleessoorten.

Recepten met de jeneverbes gaan al terug tot aan de middeleeuwen. Indien de smaak van de jeneverbes onbekend is voor jou, dan zou ik zo zeggen ga naar de kroeg en neem een borrel, want de jeneverbes is het meest bekend door onze eigen echte Hollandse jenever.

Combinaties en gerechten:
Andere gerechten waar je het in kunt gebruiken zijn bv door de zuurkool, bij aardappeltjes, kip of door marinades. Gebruik de jenverbes met mate want de smaak is intensief, voor de meeste gerechten is en halve theelepel al meer dan genoeg.

Andere kruiden die goed combineren met de jeneverbes zijn o.a. knoflook, laurier rozemarijn, peper, chili pepers, komijn en koriander.

Hoeveel en hoe moet je het gebruiken?
Je hoeft maar een paar bessen te gebruiken om de smaak naar voren te halen. Maak er bijvoorbeeld inmaak of wildkruiden van. Ook heel lekker is een marinade van olie, citroen, tuim en de jeneverbes. Ze is op deze manier ook geschikt voor licht vlees of vis.

Helende werking?
Ze heeft een al heel ver teruggaande history en bevat veel helende eigenschappen. Zo schijnt het (let op; ikke ben geen dokter) dat het zorgt voor een gezonde bloeddruk, en dat het de nieren en urinewegen zuivert.

Mischien voor sommigen een wel handige anti schoonmoeder tip:
Plaats een jeneverbes struik bij de voordeur en er komt geen heks meer langs. Ze zou alleen nog binnen kunnen komen door alle stekels te tellen (dus schaf een grooote plant aan). Nu weet ik niet zeker of het werkt, maar altijd het proberen waard.

Een kleine waarschuwing!
Zwangere vrouwen moeten ervan afblijven en ook mensen met zware nierproblemen. Nu, geen idee of dit alleen geldt voor de verse bes of ook voor de gedroogde, want het gaat om de olie en die is bij de gedroogde bes (bijna) niet meer aanwezig.

 

 

 
 


Zoeken
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 


Plates
Rundvlees Varkensvlees Lamsvlees Vis Kip Gevogelte Wild Soep Sauzen Salades Rijst Pasta Marinades Nagerechten Koek Taart Barbecue Aardappel Aardappelpuree Groenten


Regio
Italie Griekenland China Oosters Mexico Zuideuropa Noordeuropa Noordafrika Noordamerika Zuidamerika

Informatie
Veelgestelde vragen
Contact
Bestel Informatie
VoorWaarden
3 jaar Gio`s Corner
Markt agenda 2014

Vragen of opmerkingen?
Bij het bestelformulier vindt u onderaan bij het invoeren van de persoonsgegevens een opmerkingen veld. Mocht er iets zijn waar we extra rekening mee moeten houden, Dan kunt u het daar uitleggen of stuur anders gewoon even een mailtje.

 Zout
We bereiden eigenlijk alles zonder zout (Behalve de seasonings dan want die hebben zout als basis) en zelf een beetje zout toevoegen is ook zo gedaan
Hoeveel zout toevoegen?
Dit hangt veel van persoonlijke voorkeur af. Houdt maar een verhouding aan van 1 to 3  delen op tien delen kruidenmix Of uw gerecht gewoon zouloos bereiden en pas op laatste moment de zout naar smaak toevoegen.