Gio`s Corner
UW KRUIDEN SPECIALIST
   
  0 Artikelen        prijs 0.00



   Babi Ketjap
 

 

Bereidingstijd

3 uur

  
 

Kooktijd

30 min

 
     
 

 
 

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

 

Een heerlijk recept uit de Indonesische keuken. Indonesisch gestoofd varkensvlees in zoete ketjap-saus. Dit licht pikante en een beetje zoete vleesgerecht serveer je met rijst, nasi of bami en een lekkere frisse salade ofzelf gemaakt atjar


Ingredienten

Ingrediënten:

  • 500 gram mager vakensvlees in groffe stukken van ongeveer 2 bij 2 cm gesneden
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • ½ grote of 1 kleine prei in ringen gesneden
  • 1 flinke gesnipperde ui
  • 4 tot 6 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel djahé (gemberpoeder)
  • 1 dessertlepel djinten (komijnpoeder)
  • 1 dessertlepel laospoeder
  • 1 dessertlepel ketoembar (korianderpoeder)
  • 2 eetlepels azijn
  • 6 eetlepels olie
  • 2 theelepels sambal
  • ½ theelepel vé-tsin
  • 2 eetlepels suiker (dit mag natuurlijk ook palmsuiker of basterdsuiker zijn)
  • ½ liter water

 

Bereidingswijze

Marinade:
Vermeng de ketjap, prei, ui, en knoflook met elkaar in een grote kom. Vermeng apart de djahé, ketoembar, djinten en laos in een klein kommetje. Voeg aan het kleine kommetje met de kruiden de azijn en 2 eetlepels van de olie toe en vermeng dit tot een kruidenpasta.

vervolgens aan de grote kom met gesneden groenten toe en vermeng dit even goed met elkaar. Voeg nu ook het vlees toe en roer totdat alles goed vermengd is. Zet dit minstens 2 uur afgedekt in de koelkast om te marineren.

Bereiden:
Verhit de rest van de olie (4 eetlepels) in een braadpan. Schep het vlees met de groenten uit de marinade en braad dit alles aan, gedurende 5 minuten op hoog vuur.

Voeg vervolgens de overgebleven marinade toe met de sambal, vé-tsin en de suiker. Vermeng dit goed en doe vervolgens het vuur iets lager. Voeg nu het water toe. Laat dit onder af en toe roeren gedurende 15 minuten sudderen zónder deksel op de pan.

Gedurende het sudderen wordt de saus steeds dikker door het verdampen van het water. Het moet uiteindelijk bijna stroperig dik worden.
|
Blijft de saus toch iets te dun na een minuut of 15, voeg dan nog wat suiker toe en eventueel wat ketjap en laat alles sudderen tot de gewenste dikte is bereikt. Blijf wel roeren, zeker als de saus dikker begint te worden, om te voorkomen dat het aanbrandt.

Serveren met rijst en een lekkere frisse salade of b.v. een zelf gemaakte Atjar Tjampoer. Kijk voor het recept van de atjar ook op deze website bij de recepten.

 

 

Informatie
Veelgestelde vragen
Contact
Bestel Informatie
VoorWaarden
3 jaar Gio`s Corner
Markt agenda 2014

Vragen of opmerkingen?
Bij het bestelformulier vindt u onderaan bij het invoeren van de persoonsgegevens een opmerkingen veld. Mocht er iets zijn waar we extra rekening mee moeten houden, Dan kunt u het daar uitleggen of stuur anders gewoon even een mailtje.

 Zout
We bereiden eigenlijk alles zonder zout (Behalve de seasonings dan want die hebben zout als basis) en zelf een beetje zout toevoegen is ook zo gedaan
Hoeveel zout toevoegen?
Dit hangt veel van persoonlijke voorkeur af. Houdt maar een verhouding aan van 1 to 3  delen op tien delen kruidenmix Of uw gerecht gewoon zouloos bereiden en pas op laatste moment de zout naar smaak toevoegen.