|
Atjar Tjampoer
|
|

|
|
Bereidingstijd |
20 min |
|
|
Kooktijd |
5 min |
|
|
|
|
|
| |
|
Moeilijkheidsgraad |
Makkelijk |
|
Atjar Tjampoer (Acar Campur):
De naam zegt het al, "gemengd zuur". Atjar tjampoer is een frisse, zure mengeling van groenten die zijn ingemaakt in azijn en verschillende kruiden en specerijen. Hou je van spicy, voeg dan ook eens wat in ringetjes gesneden spaanse pepers aan je zelfgemaakt atjar toe. |
|
|
|
|
Ingredienten
Ingrediënten:
1 grote winterwortel of twee kleinere
winterwortels in reepjes geraspt of
gesneden
-
1 witte kool (kan ook met spitskool of
b.v. savooiekool) in dunne reepjes
geraspt of gesneden
-
1 komkommer in dunne reepjes
-
1 rode paprika in blokjes of reepjes
gesneden
-
½ liter water
-
½ liter azijn (rijstazijn of sushi azijn
is erg lekker)
-
100 gram palmsuiker (dit mag ook gewone
suiker of basterdsuiker zijn)
-
2 eetlepels curcuma (ook wel geelpoeder,
koenjit of tumeric genoemd)
-
1 eetlepel ketoembar (korianderpoeder)
-
1 eetlepel djahé (gemberpoeder)
-
1 a 2 teentjes knoflook in kleine
stukjes gesneden of geperst
zout naar smaak
peper naar smaak
|
|
Bereidingswijze
Bereiden:
Vermeng de azijn, het water, de suiker, de curcuma, djahé en de ketoembar (eventueel vers gemalen peper en wat zout) in een pan en kook dit samen even flink op (1 á 2 minuutjes). Voeg vervolgens de gesneden groenten en de knoflook toe een laat ook dit ongeveer 5 minuten even flink meekoken tot de groente beetgaar is. Doe de atjar vervolgens in potten en laat dit afkoelen.
Deze atjar is meerdere maanden houdbaar in goed afgesloten potten in de koelkast of op een koele plek in b.v. de schuur.
|
|
|
|
Vragen of opmerkingen? |
Bij het bestelformulier vindt u
onderaan bij het invoeren van de persoonsgegevens een opmerkingen
veld. Mocht er iets zijn waar we extra rekening mee moeten houden,
Dan kunt u het daar uitleggen of stuur anders gewoon even een mailtje.
Zout We bereiden eigenlijk alles zonder zout (Behalve de seasonings dan
want die hebben zout als basis) en zelf een beetje zout toevoegen is
ook zo gedaan Hoeveel zout toevoegen?
Dit hangt veel van persoonlijke voorkeur af. Houdt maar een
verhouding aan van 1 to 3 delen op tien delen kruidenmix
Of uw gerecht gewoon zouloos bereiden en pas op laatste moment de
zout naar smaak toevoegen.
|
|
|