Gio`s Corner
UW KRUIDEN SPECIALIST
   
  0 Artikelen        prijs 0.00



   Atjar Tjampoer
 

 

Bereidingstijd

20 min

  
 

Kooktijd

5 min

 
     
 

 
 

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

 

Atjar Tjampoer (Acar Campur): De naam zegt het al, "gemengd zuur". Atjar tjampoer is een frisse, zure mengeling van groenten die zijn ingemaakt in azijn en verschillende kruiden en specerijen. Hou je van spicy, voeg dan ook eens wat in ringetjes gesneden spaanse pepers aan je zelfgemaakt atjar toe.


Ingredienten

Ingrediënten:
  • 1 grote winterwortel of twee kleinere winterwortels in reepjes geraspt of gesneden
  • 1 witte kool (kan ook met spitskool of b.v. savooiekool) in dunne reepjes geraspt of gesneden
  • 1 komkommer in dunne reepjes
  • 1 rode paprika in blokjes of reepjes gesneden
  • ½ liter water
  • ½ liter azijn (rijstazijn of sushi azijn is erg lekker)
  • 100 gram palmsuiker (dit mag ook gewone suiker of basterdsuiker zijn)
  • 2 eetlepels curcuma (ook wel geelpoeder, koenjit of tumeric genoemd)
  • 1 eetlepel ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 eetlepel djahé (gemberpoeder)
  • 1 a 2 teentjes knoflook in kleine stukjes gesneden of geperst
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

 

Bereidingswijze

Bereiden:

Vermeng de azijn, het water, de suiker, de curcuma, djahé en de ketoembar (eventueel vers gemalen peper en wat zout) in een pan en kook dit samen even flink op (1 á 2 minuutjes). Voeg vervolgens de gesneden groenten en de knoflook toe een laat ook dit ongeveer 5 minuten even flink meekoken tot de groente beetgaar is. Doe de atjar vervolgens in potten en laat dit afkoelen.

Deze atjar is meerdere maanden houdbaar in goed afgesloten potten in de koelkast of op een koele plek in b.v. de schuur.

 

 

Informatie
Veelgestelde vragen
Contact
Bestel Informatie
VoorWaarden
3 jaar Gio`s Corner
Markt agenda 2014

Vragen of opmerkingen?
Bij het bestelformulier vindt u onderaan bij het invoeren van de persoonsgegevens een opmerkingen veld. Mocht er iets zijn waar we extra rekening mee moeten houden, Dan kunt u het daar uitleggen of stuur anders gewoon even een mailtje.

 Zout
We bereiden eigenlijk alles zonder zout (Behalve de seasonings dan want die hebben zout als basis) en zelf een beetje zout toevoegen is ook zo gedaan
Hoeveel zout toevoegen?
Dit hangt veel van persoonlijke voorkeur af. Houdt maar een verhouding aan van 1 to 3  delen op tien delen kruidenmix Of uw gerecht gewoon zouloos bereiden en pas op laatste moment de zout naar smaak toevoegen.